روزنامه کرمان امروز
شماره خبر: 5497
روزنامه کرمان امروز  
تاریخ خبر: 1394/9/4

افتتاح دفتر نغمه هاوگویشهای کرمان به گزارش «کرمان امروز»:



«مهروطن» ؛پاس دار نغمه ها و گویش های کرمانی!




محمود وفایی، مدیرکل میراث فرهنگی استان:
همت سترگ آقای نکویی را آیندگان ستایش خواهند کرد




به قلم
محمد فتح نجات




اشاره:
مسعود نکویی هنرمندی است که لهجه ی کرمانی را در کل دنیا به گوش هنردوستان رسانده است. بله!گروه «مهروطن» به رهبری مسعود نکویی عزیز در بسیاری از کشورهای دنیا با گویش و لهجه ی کرمانی آهنگ های نابی را به گوش مردم جهان رسانده است.امروز بزرگان موسیقی جهان، نکویی و گروهش را می شناسند و به غیر از موسیقی ایرانی، امروز از موسیقی کرمانی سخن به میان می آورند و این یعنی افتخار و موفقیت در آینه ی خودباوری!
مسعود نکویی و نغمه ها و گویش های کرمان
اندیشمندان و مفاخر کرمانی همواره بر این عقیده هستند که باید درمجامع کشوری و جهانی از لهجه ی شیرین کرمانی استفاده و از لهجه های مضحک و دورگه ی ساختگی اجتناب کنیم!؟ این همه را گفتم که شاید بخشی ازشهامت مسعود نکویی را نشان داده باشم. بنده به احترام این جوان آینده دار و فهیم کرمانی که آبروی موسیقی کرمان در جهان است، می ایستم و تمام قد او را ستایش می کنم، این در صورتی است که اخیرا ایشان با حمایت اداره کل میراث فرهنگی استان و همکاری آقای وفایی مدیرکل این اداره، موفق به راه اندازی مرکز نغمه ها و گویش های کرمان شده است که روز دوشنبه دوم آذرماه 94 با حضور آقای وفایی، تنی چند از کارشناسان اداره کل میراث، اصحاب رسانه و چند تن از اهالی موسیقی استان افتتاح شد. این دفتر قرار است از این پس کانون و مامن کسانی باشد که دلسوز گویش و لهجه کرمانی هستند. دفتر این مرکز در باغ موزه ی هرندی واقع شده است و در مراسم افتتاحیه آن، گروه «مهروطن» نیز برخی از قطعات خود را در محوطه این موزه اجرا کرد که از این جمله می توان به آهنگ «مفشو» اشاره کرد.
باید یادگار نیاکانمان را حافظ باشیم
در این مراسم آقای وفایی، مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، سخنانی ایراد کردو ضمن تمجید از فعالیت های آقای نکویی و گروه «مهروطن»، گفت: شما که امروز اینجا برای افتتاح این دفتر دور هم جمع شده اید، همه از عاشقان فرهنگ و تاریخ کرمان هستید و من خیلی خوشحال هستم که در جمع شما حضور دارم. درود بر آقای نکویی و گروهشان که قصد دارند یادگاری که از نیاکان ما برجای مانده است را زنده نگه دارند و آن گوشه هایی که فراموش شده است را احیا کنند.این حرکت و این قصد، قابل ستایش است و بنده اطمینان دارم که در آینده، تاریخ از آقای نکویی و گروهش به نیکی یاد خواهد کرد.
بهترین راه مبارزه با تهاجم فرهنگی
وی در ادامه سخنانش به نقش مهم چنین فعالیت هایی در مقابله با تهاجم فرهنگی اشاره کرد و گفت: چنین فعالیت های فرهنگی می تواند مصداق بارز مبارزه با تهاجم فرهنگی محسوب شود و رسانه ها و هنرمندان که هر کدام یک رسانه هستند- باید در این زمینه فعالیت کنند و در حمایت از چنین گروههایی تمام توان خود را به کار گیرند. باید نغمه ها و گویش های کرمانی حفظ شود، زیرا پاسداری از این میراث، ما را از گزند تهاجم فرهنگی در امان می دارد. باید به عقبه ی خودمان توجه و در آن پژوهش کنیم تا به هویت خودمان آگاه شویم و این تنها راه است.
درود بر همت سترگ آقای نکویی
وفایی در انتهای سخنانش به اجراهای موفق گروه های تحت مدیریت مسعود نکویی اشاره کرد و گفت: من بسیاری از این اجراها را دیده ام و همواره به همت سترگ این جوان آینده دار درود فرستاده ام و خواهم فرستاد.به سهم خودم و با استفاده از این تریبون از همه ی شما عاشقان فرهنگ کرمانی تقدیر می کنم و به شما خسته نباشید می گویم و از طرف سازمان میراث فرهنگی اعلام می کنم که حمایت از شما هنرمندان دلسوزِ فرهنگ و گویش کرمانی از وظایف این سازمان است. فعالیت های شما دقیقا در حوزه فعالیت ماست و شما همکار ما محسوب می شوید. امیدوارم که استان های دیگر نیز از ایده های شما استفاده کنند تا فرهنگ ایرانی زنده بماند. به شما نیز پیشنهاد می کنم که در کل استان کرمان فعالیت خود را گسترش دهید و محدود به شهر کرمان نباشید، زیرا اینگونه می توانید با فرهنگ همه استان آشنا شوید.
این مکان متعلق به همه کرمانیان دلسوز است
مسعود نکویی نیز در ادامه ی این مراسم ضمن تشکر از سازمان میراث فرهنگی، گفت: این مرکز که امروز افتتاح شده است متعلق به همه ی پژوهشگران و مردم دوستدار فرهنگ و گویش کرمانی است و منحصر به یک فرد یا گروه خاصی نیست. از همه مردم کرمان و متخصصان در زمینه ی تاریخ و فرهنگ کرمان دعوت می کنیم که در این زمینه به ما یاری رسانند تا بتوانیم برای زنده نگه داشتن گویش و نغمه های کرمانی کاری انجام دهیم. این مکان را سازمان میراث فرهنگی در اختیار ما قرار داده است که از ایشان متشکریم. لازم به ذکر است که تمامی تجهیزاتی که در این دفتر وجود دارد با هزینه ی شخصی خریداری شده است و این حرکت یک اتفاق شخصی است. در این مکان گرد هم جمع خواهیم آمد تا برخی از زوایای فراموش شده ی فرهنگ و تاریخ استان کرمان را احیا کنیم و از همه کرمانیان در این زمینه دعوت به همکاری می کنیم. از آقای هرندی نیز تشکر می کنیم که نهایت همکاری را برای تخصیص این مکان با ما داشتند.
در پایان این مراسم، آقای وفایی روبان افتتاح مرکز نغمه ها و گویش های کرمانی را چید و این مرکز به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.


تمامی حقوق مربوط به روزنامه کرمان امروز می باشد و برداشت از آن با ذکر منبع مجاز می باشد